Επικίνδυνη η κατάσταση στο Ρέθυμνο. Εκκενώθηκε χωριό.Συνεχείς κατολισθήσεις και εκτεταμένες ζημιές σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ρεθύμνου προκαλεί η έντονη κακοκαιρία που δοκιμάζει την Κρήτη, ενώ οι δρόμοι εκτός από αδιάβατοι είναι και επικίνδυνοι λόγω των φερτών υλικών.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα της κακοκαιρίας έχει εντοπιστεί στην περιοχή του Πλατανιά, όπου ο ποταμός έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία να καλούν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου Θεοδόσης Χασάπης η κατάσταση είναι επικίνδυνη και έχει διαταχθεί μερική εκκένωση του χωριού.

Στο Γεροπόταμο η εικόνα είναι ανάλογη με τον δήμο και την πολιτική προστασία να καλεί τον κόσμο να μην περνάει αλλά και να απομακρυνθεί από τις περιουσίες τους μέχρι να πέσουν τα φαινόμενα.

Στις Μαργαρίτες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει από το σπίτι της οικογένεια, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι από την Πηγή.

Κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια δέχεται η πυροσβεστική από τα Σκουλούφια, ενώ δυτικά του Ρεθύμνου, υπερχείλισε ο ποταμός Πετρές και παρασύρθηκε ένα μηχάνημα.

Προβλήματα στη Χερσόνησο
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Χερσονήσου αφού στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμύρες. Αρκετά ήταν τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στις Γούρνες χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός πέντε ατόμων.

sputniknews.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.