ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ

ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ.
ΠΕΙΡΑΜΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΛΛΆΣΣΕΤΑΙ ΑΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ''ΕΜΒΟΛΙΟ'' ΒΡΗΚΑΝ. 


Οι κυβερνήσεις ίσως εξετάσουν το ενδεχόμενο να δώσουν κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ώστε να επιτευχθεί το απαιτούμενο επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό, τονίζει ειδικός.

Σύμφωνα με τον καθητηγή Τζούλιαν Σαβουλάσκου στο Κέντρο Uehiro της Οξφόρδης για την Πρακτική Ηθική, το κίνητρο μπορεί να είναι είτε οικονομικό είτε «πληρωμή» σε είδος - όπως να επιτρέπεται η μη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους σε όσους εμβολιάζονται.

Δεδομένης της «έκρηξης» των θανάτων, των κρουσμάτων και των διασηληνωμένων σε όλο τον κόσμο, αλλά και των σοβαρών επιπτώσεων στην υγειονομική πρόνοια και την οικονομία των κυβερνήσεων, πληθαίνουν οι εκκλήσεις των ειδικών για εμβολιασμό, όταν και όποτε κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

Σε άρθρο άποψης στην Επιθεώρηση Ιατρικής Ηθικής (Journal of Medical Ethics), ο ίδιος υποστηρίζει πως, παρότι σε γενικά πλαίσια, ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελοντικός, θα μπορεί να γίνει υποχρεωτικός μόνο αν πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις.

Όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία
Όταν το εμβόλιο θεωρηθεί ασφαλές και αποτελεσματικό
Όταν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων κάθε κατάλληλης εναλλακτικής
Το επίπεδο εξαναγκασμού είναι ανάλογο
Ο καθηγητής Σαβουλάσκου εξήγησε πως υπάρχουν παραδείγματα εξαναγκασμού των πολιτών που είναι επωφελή, όπως η επιστράτευση σε καιρούς πολέμου, οι φόροι ή η ζώνη ασφαλείας.
Πρόσθεσε δε, πως πολιτικές υποχρεωτικού εμβολιασμού βρίσκονται σε ισχύ σε κάποια μέρη του κόσμου.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, η υποχρεωτική προσέγγιση εγείρει ηθικά ζητήματα. Οπότε αν ο εθελοντικός εμβολιασμός αποδειχτεί ατελέσφορος, πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο κινήτρων στους πολίτες.

«Για να είναι αποτελεσματικά στο μέγιστο βαθμό, ιδίως στην προστασία των πιο ευπαθών πληθυσμών, ο εμβολιασμός πρέπει να πετύχει ανοσία στον πληθυσμό» πρόσθεσε ο καθηγητής.

sputniknews.gr
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.