Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε τα επιτόκια



Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε την Πέμπτη το επιτόκιο repo μιας εβδομάδας, γνωστό και ως επιτόκιο πολιτικής της τράπεζας, από 10,25% σε 15%, ενισχύοντας τη νομισματική της πολιτική για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών.

Σύμφωνα με το ibna  η  απόφαση ανακοινώθηκε σε δήλωση μετά την πρώτη πολιτική συνεδρίαση της τράπεζας υπό τον νέο Διοικητής της, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Naci Agbal, ο οποίος διορίστηκε στις 7 Νοεμβρίου.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) αποφάσισε να παράσχει όλη τη χρηματοδότηση μέσω του βασικού επιτοκίου πολιτικής, το οποίο είναι το ποσοστό δημοπρασίας μιας εβδομάδας.

«Κατά τις προσεχείς περιόδους, θα ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον πληθωρισμό και η αυστηρότητα της νομισματικής πολιτικής θα διατηρηθεί αποφασιστικά έως ότου επιτευχθεί μόνιμη πτώση του πληθωρισμού», ανέφερε η τράπεζα.

militaire.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.