Κορωνοϊός: Πέθανε ο γενικός διευθυντής του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μαξίμ Μίντσεφ


Απεβίωσε, σε ηλικία 67 ετών, ο γενικός διευθυντής του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΒΤΑ) Μαξίμ Μίντσεφ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ), ο Μ. Μίντσεφ πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, λόγω του κορωνοϊού. Ο Μ. Μίντσεφ ήταν επικεφαλής του ΒΤΑ τα τελευταία 17 έτη.

Ο Μ. Μίντσεφ γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1953 στη Σόφια, και σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Lviv.

Εργάστηκε - μεταξύ άλλων - στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία και το Ραδιόφωνο Ελεύθερη Ευρώπη (Radio Free Europe). Στη μακρά σταδιοδρομία του έλαβε πολλές συνεντεύξεις από παγκόσμιους ηγέτες.

Ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα διευθυντή του ΒΤΑ το 2003, ενώ κατείχε πολλές σημαντικές θέσεις όπως του προέδρου της Ένωσης Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων (ΑΒΝΑ), του γενικού γραμματέα του Παγκοσμίου Κογκρέσου Πρακτορείων Ειδήσεων, και του προέδρου Ένωσης Εθνικών Πρακτορείων Ειδήσεων Ευξείνου Πόντου (BSANNA).

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τονίζοντας πως επρόκειτο για έναν "αξιοσέβαστο δημοσιογράφο με μακρά επαγγελματική εμπειρία".

Για μια μεγάλη απώλεια ενός ταλαντούχου δημοσιογράφου, ειλικρινούς ανθρώπου και αληθινού φίλου, έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης του βουλγαρικού κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Βέζντι Ρασίντοφ.

https://www.real.gr

Επιμέλεια Αννιώ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.