Εστία γρίπης των πτηνών και στη Σουηδία


Αυξάνεται ο συναγερμός στην Ευρώπη καθώς κάθε μέρα κρούσματα της γρίπης των πτηνών (επιζωοτία) καταγράφονται σε όλο και περισσότερες χώρες. Μετά τις Γαλλία, Γερμανία και τη Δανία, εστία της ασθένειας, εντοπίστηκε και στη Σουηδία.

Σύμφωνα με την Κτηνιατρική Αρχή, η εστία εντοπίστηκε σε φάρμα με γαλοπούλες στην πόλη Σκάνια, στο νότιο άκρο της χώρας και τα πουλιά θα θανατωθούν.

Η ασθένεια εντοπίστηκε αρχικά το καλοκαίρι στη Ρωσία και το Καζακστάν φέτος το καλοκαίρι και σταδιακά επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, προς τη δυτική Ευρώπη.

Μεταξύ των χωρών που πλήττονται περισσότερο είναι η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Βρετανία, ενώ χθες κρούσμα εντοπίστηκε στη Γαλλία, σε κατάστημα αλυσίδας με κατοικίδια ζώα στην Κορσική.

Να σημειωθεί ότι η ασθένεια δεν θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο και δεν έχει απαγορευτεί η κατανάλωση πουλερικών και αυγών.



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.