Η πρώτη προσευχή στο επίσημο Ισλαμικό τέμενος των Αθηνών


Οι πρώτοι μουσουλμάνοι βρέθηκαν χθες, επίσημα πια, στις εγκαταστάσεις του ισλαμικού τεμένους Αθηνών στην Ιερά Οδό 144 για να προσευχηθούν. Μία ιστορία που ξεκίνησε 14 χρόνια πριν, έκλεισε χθες με τους τίτλους έναρξης της επίσημης λειτουργίας του ισλαμικού τεμένους Αθηνών. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το τέμενος λειτουργεί από χθες, 2/11/2020, «σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ./67924 “Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” (ΦΕΚ Β΄ 4709/23-10-2020)».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από χθες θα πραγματοποιούνται πέντε προσευχές πιστών κάθε ημέρα, με 9 άτομα το ανώτερο η καθεμιά, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητοι διαγωνισμοί όσον αφορά τις συμβάσεις για την καθαριότητα, τη φύλαξη, την ασφάλειά του, ενώ έχουν επιπλωθεί και οι χώροι γραφείων. 

Παράλληλα, το τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι και θα γίνουν επίσης τέσσερις προσλήψεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, με επιλογή των προσώπων μέσω συνέντευξης.

Επίσης, προσελήφθη επισήμως και ο 49χρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι για τη θέση του πρώτου ιμάμη του ισλαμικού τεμένους Αθηνών. Πρόκειται για Ελληνα πολίτη με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά, και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών.

«Μια μακρά προσπάθεια διαδοχικών κυβερνήσεων από το 2006, που ψηφίστηκε ο νόμος 3512, έως σήμερα, ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα στέλνει ένα σαφές μήνυμα εντός και εκτός χώρας. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας, θρησκευτικής ελευθερίας και σεβασμού. Είναι, όμως, ταυτόχρονα, και ένα μήνυμα τήρησης της νομιμότητας και σεβασμού του πολιτισμού του τόπου μας», δήλωσε χθες στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Το διοικητικό συμβούλιο του ισλαμικού τεμένους Αθηνών θα ενημερώσει για την ημερομηνία της τέλεσης των εγκαινίων, όταν αυτή καταστεί δυνατή, σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.