Αποχωρεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ;



Ο επικεφαλής της τουρκικής Ένωσης Ευρασιατικών κυβερνήσεων Hasan Cengiz μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Lenta.ru, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ σύντομα και ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο οργανισμός έχει καταρρεύσει.

«Τα χρονικά περιθώρια του ΝΑΤΟ έχουν λήξει. Ο Μακρόν και η Μέρκελ το είπαν πριν από ένα χρόνο. Το ΝΑΤΟ σύντομα θα καταρρεύσει και επίσης καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συμμάχων τους », δήλωσε ο Hasan Cengiz.

Ο Cengiz προέβλεψε την κατάρρευση του ΝΑΤΟ μέσα σε διάστημα δύο έως τριών ετών και δήλωσε ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα νέο στρατηγικό σύμφωνο που θα περιλαμβάνει και την Τουρκία.

«Η πρόωρη αποχώρηση της Άγκυρας από τη συμμαχία θα σημαίνει την κατάρρευση της» συμπλήρωσε.

Επίσης εκτίμησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την Ευρώπη.

HJ με πληροφορίες από Lenta.ru
hellasjournal.com
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.