Διπλασιάστηκε το πρόστιμο για μάσκα, μετακίνηση



Οι μετακινήσεις απαγορεύονται αυστηρά κατά τη διάρκεια των μέτρων και θα επιτρέπονται μόνο κατ’ εξαίρεση.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις που θα γίνονται τη νύχτα θα πρέπει να αφορούν μόνο λόγους εργασίας ή υγείας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου. «Το 2020 δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και όλα όσα μας ενώνουν. Το ίδιο θα γίνει και με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ειδικότερα τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων. Ο εορτασμός θα γίνει με την κατάθεση στεφάνου κατά μόνας από τα κόμματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως οι μετακινήσεις που γίνονται με το SMS στο 13033 γίνονται για τους εξής λόγους:

Εργασία
Μετάβαση στο σχολείο
Μετάβαση σε καταστήματα τροφοδοσίας
Μετάβαση σε τράπεζα
Λόγοι υγείας
Μετάβαση σε κηδεία
Σωματική άσκηση
Μετάβαση διαζευγμένων γονέων

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, οι λόγοι που μπορεί να μετακινηθεί κανείς μειώνονται και είναι οι εξής:

Έκτακτη ανάγκη
Εργασία
Βόλτα κατοικίδιου

Διπλασιασμός προστίμων
«Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη χρήση της μετακίνησης. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και εξήγησε πως το πρόστιμο ανέρχεται πλέον στα 300 ευρώ για παράνομη μετακίνηση εν μέσω του lockdown.

Το ίδιο πρόστιμο ισχύει και για τη μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση αποστάσεων. Μέχρι πρότινος το διοικητικό πρόστιμο ανερχόταν στα 150 ευρώ. Στα 300 ευρώ είναι το πρόστιμο και για ψευδείς δηλώσεις, μέσω SMS ή βεβαιώσεων, ενώ οι εργοδότες που θα κάνουν ψευδείς δηλώσεις θα τιμωρούνται με 500 ευρώ πρόστιμο. Τα καταστήματα που θα υποπίπτουν σε παράβαση αναστολής λειτουργίας, θα τιμωρούνται με 5.000 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τα φυσικά πρόσωπα, που έχουν την ευθύνη λειτουργίας, ανέρχεται στις 3.000 ευρώ για την ίδια παράβαση.

Οι εξαιρέσεις σε Σάμο, Καρδίτσα

Η μετακίνηση μέσω της χρήσης των SMS στο 13033 δεν θα είναι σε ισχύ στη Σάμο. «Για την περιοχή της Σάμου δεν θα ισχύει το SMS για την κυκλοφορία των πολιτών, ενώ στην Καρδίτσα, θα ισχύει το SMS, κανονικά, ενώ και στις δύο περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα, θα λειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου».

Στα 26 κέντρα κατάταξης για την επόμενη ΕΣΣΟ θα γίνονται rapid tests σε όλους τους νεοσύλλεκτους ενώ θα επιτρέπεται να συνοδεύονται κατά τη μετάβαση στα κέντρα κατάταξης αυστηρά και μόνον από τους δυο γονείς τους.

Επιπλέον, εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid tests θα γίνονται σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 

 Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν εμπίπτουν στους λόγους μετακίνησης και έτσι δεν θα επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του lockdown.

Για την είσοδο στη χώρα είτε αεροπορικά είτε στα χερσαία σύνορα, επιβεβαίωσε πως για να μπει κανείς στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει τεστ PCR 72 ωρών, με την ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου να ξεκινάει από την Τετάρτη.

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και σε όλη τη διάρκεια του lockdown θα επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, η λειτουργία των σούπερ μάρκετ, μίνια μάρκετ, pet shop, περιπτέρων, ψιλικών, φούρνων, μανάβικων, κρεοπωλείων ενώ τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν μόνο για delivery και take away.

Κανονικά λειτουργούν πρατήρια υγρών καυσίμων, συνεργασία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, φαρμακεία, δομές υγείας, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας (μόνο για υπηρεσίες πληρωμής, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης συσκευών, υπηρεσίες τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού εμπορίου), καθαριστήρια και υπηρεσίες ταχυδρομικών υπηρεσιών και κούριερ.

Εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, αναστέλλονται, όπως και οι έλεγχοι ΚΤΕΟ πλην των βαρέων οχημάτων.

Οι μαθητές που χρησιμοποιούν ταξί για να πάνε στο σχολείο, κάτι που συμβαίνει σε πολλές περιοχές της επικράτειας, στο όχημα θα μπορούν να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα άτομα, με τους μαθητές να υποχρεούνται να έχουν μαζί τους σχετική βεβαίωση και από τον διευθυντή του σχολείου.



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.