Ελληνίδα Παραολυμπιονίκης: «Μου στερούν το πριμ, ο Αυγενάκης δεν απαντάει»


Υπόλογος βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες για ζητήματα που έχουν να κάνουν με κεκτημένα πριμ αθλητών ο Λευτέρης Αυγενάκης. Αυτή τη φορά, καταγγέλλει την αθλητική ηγεσία για αναλγησία μία Παραολυμπιονίκης καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

«Κέρδισα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορώ να πάρω το πριμ», λέει η κοπέλα, που πάσχει από ανίατο αυτοάνοσο σύνδρομο: «Έχω στείλει επιστολές στον υφυπουργό, αλλά δεν παίρνω απάντηση».

Το Stiff Person Syndrome είναι μία εκφυλιστική πάθηση των μυών, που ανάγκασε την 33χρονη Σταματοπούλου να κινείται με αμαξίδιο. Η κολύμβηση, με την οποία ασχολείται από το 2011, είναι και μέρος της θεραπείας της.

Η αθλήτρια ενημερώθηκε πριν από δύο μήνες με επιστολή από τη ΓΓΑ, ότι δεν δικαιούται το πριμ για την κατάκτηση του χρυσού ευρωπαϊκού μεταλλίου του 2018, διότι στο αγώνισμα δεν τηρήθηκε το μίνιμουμ των 8 διαφορετικών χωρών. Στην πραγματικότητα βεβαίως δηλώθηκαν αθλήτριες από 8 χώρες ανάμεσα στις 11 κοπέλες που συμμετείχαν, αλλά μία Ισραηλινή δεν έπεσε τελικά στην πισίνα, μολονότι είχε δηλωθεί.

Η Αλεξάνδρα κάθε 4 μήνες εισάγεται για αρκετές μέρες σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε πλασμαφαιρέσεις στο τεχνητό νεφρό της, ενώ το επίδομα αναπηρίας που λαμβάνει ανά 5 χρόνια διακόπτεται περιοδικά. Το πριμ του χρυσού μεταλλίου θα ήταν μία ευπρόσδεκτη οικονομική ανάσα, που ωστόσο εξανεμίστηκε.

Η Σταματοπούλου γεννήθηκε στη Ρουμανία και υιοθετήθηκε από Έλληνες γονείς όταν ήταν 5 ετών. Εκτός απροόπτου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

Οι δηλώσεις της Σταματοπούλου έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, στη συνάδελφο Έλβη Μιχαηλίδου για λογαριασμό της εκπομπής Open Sport, όπου θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες ολόκληρη η συνέντευξή της.

Είχε προηγηθεί το σήριαλ με τους πρωταθλητές του κλειστού στίβου, αλλά και της κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, από τους οποίους η Πολιτεία ζήτησε πίσω το πριμ για διακρίσεις του έτους 2016. Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπαναχώρησε μόνο όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα μέσω καταγγελιών της Κατερίνας Στεφανίδη σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

documentonews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.