Περιοδεία Πομπέο στις χώρες που αναγνώρισαν τον Μπάιντεν


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε χθες Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ότι θα κάνει περιοδεία σε επτά χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:


Έχουν αναγνωρίσει τον Τζο Μπάιντεν ως νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.


Είναι σαφές το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση Τραμπ, «Μην βιάζεστε, ακόμα δεν τελείωσε τίποτα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο κ.Πομπέο πρόκειται να επισκεφθεί τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Πομπέο θα συναντηθεί με ηγέτες συμμαχικών χωρών που ήδη έχουν αναγνωρίσει, ανεξαίρετα, τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, παρότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πολλαπλασιάζει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη και δηλώνει ότι θα είναι ο τελικός νικητής (και υπάρχουν πολλές αναφορές από τις ΗΠΑ ότι έρχονται σημαντικές εξελίξεις).

Η περιοδεία, που αρχίζει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την 23η Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει στο Παρίσι, όπου ο Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν συνομίλησε χθες Τρίτη με τον Μπάιντεν, τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη του.

Κατόπιν ο Πομπέο θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συζητήσει μαζί του «ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Τουρκία και στην περιφέρεια και να προωθήσει τη σθεναρή στάση [των ΗΠΑ] ως προς τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Μετά την Τουρκία, θα μεταβεί στη Γεωργία.

Κατόπιν θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα ΗΑΕ έχουν ήδη αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν, παρότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει ακόμα επικυρωθεί από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων και ακόμα δεν έχει τελειώσει οριστικά ποιοι θα είναι οι Εκλέκτορες αυτοί.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

«Ο κόσμος πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι η μετάβαση που χρειάζεται ώστε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να λειτουργεί εύρυθμα σήμερα και εύρυθμα με τον πρόεδρο που θα είναι στην εξουσία στις 20 Ιανουαρίου το απόγευμα θα είναι μια επιτυχής μετάβαση», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Twitter έσπευσε να τον συγχαρεί.

pronews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.