Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Τουλάχιστον ένας νεκρός & πολλοί τραυματίες


Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Βιέννης, καθώς υπήρξαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλά σημεία της πόλης, με αναφορές να κάνουν για τουλάχιστον ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Οπως μεταδίδει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, συναγερμός σήμανε μετά από επίθεση, στο Seitenstettengasse, το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για πυροβολισμούς στην πλατεία της Βιέννης Schwedenplatz, περίπου 250 μέτρα μακριά.

Η Kronen Zeitung αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης.

Σύμφωνα με τον Florian Klenk, αρχισυντάκτη της αυστριακής εφημερίδας Falter, ο οποίος επικαλείται το ΥΠΕΣ, υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. Ο ίδιος, μάλιστα, διευκρινίζει ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για επίθεση σε συναγωγή ή απόπειρα δολοφονίας σε πελάτες γειτονικού μπαρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την Krone, η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της κοινότητας Ισραηλινών στην Αυστρία, έχει δώσει εντολή σε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους. 

Πληροφορίες της Kronen Zeitung αναφέρουν ότι δράστης ανατινάχθηκε, καθώς ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

pronews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.