Αναστέλλεται έως τις 30 Νοεμβρίου η λειτουργία σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς



«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη λειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι η συνέχιση της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνεται στο εξής με δύο τρόπους: μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και μέσω της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα το πρωί μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΤ2 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού. Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αύριο η ΕΡΤ θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η έναρξη της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την επίσημη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου από τη Δευτέρα


Το κλίμα για τις επικείμενες ανακοινώσεις προετοίμασε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως από τα 23 μέλη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, τα 15 εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και 8 πρότειναν να περιοριστούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αποφασίζει πάντοτε με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι το ποσοστό των κρουσμάτων στα σχολεία ανέρχεται μόλις στο 0,1% του συνολικού πληθυσμού, θα πρέπει να υπάρξει ανάσχεση της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται γύρω από τις σχολικές μονάδες, με σκοπό να βγει η χώρα σε συντομότερο χρόνο από τα αυστηρά μέτρα.

CNN.GR

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.