Κοινωνική διάλυση: Κατά 300% αυξήθηκε η αναζήτηση βοήθειας σε γραμμές υποστήριξης στην δεύτερη καραντίνα


Mεγαλύτερη επιβάρυνση στην ψυχική υγεία, σε σχέση με το πρώτο lockdown, παρατηρείται τώρα, τόνισε στην ΕΡΤ3 ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ, Βασίλειος- Παντελεήμονας Μποζίκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στη δεύτερη καραντίνα υπήρξε αύξηση των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων, με τα συναισθήματα στρες, θυμού, κατάθλιψης, μοναξιάς και απόγνωσης, να είναι πιο έκδηλα, γιατί υπάρχει ήδη η κόπωση από την πρώτη καραντίνα.

Όπως είπε ο κ. Μποζίκας, έχει αυξηθεί κατά 300% η ζήτηση βοήθειας σε γραμμές υποστήριξης ψυχικής υγείας, σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, καθώς, πέρα από τον φόβο της αρρώστιας και του θανάτου, ήρθαν στην επιφάνεια και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών, λόγω της συνύπαρξης στο ίδιο σπίτι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Ο καθηγητής προέτρεψε όσους αισθάνονται πίεση ή αντιμετωπίζουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθύνονται σε ειδικούς επιστήμονες ή στη γραμμή 10306.



pronews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.