Ψαράδες βρίσκουν χάλκινο γλυπτό 300 κιλών στην Μαρμαρίδα


Το χάλκινο γυναικείο άγαλμα παραδόθηκε στη Διεύθυνση Μουσείων Μαρμαρίδας για περαίτερω εξέταση.

Οι ψαράδες έριχναν δίχτυα έξω από τα θαλάσσια όρια των οικισμών του Bozburun και Selimiye. Την αυγή, άρχισαν να τραβούν τα δίχτυα τους που είχαν ρίξει σε βάθος 50 μέτρων. Συνειδητοποιώντας ότι τα δίχτυα ήταν αρκετά βαριά, οι ψαράδες πίστευαν ότι πέτυχαν καλή ψαριά.

Τα δίχτυα άρχισαν να ανασύρονται με μεγάλη προσπάθεια με τους ψαράδες έκπληκτους να βλέπουν να βγαίνει ένα άγαλμα. Οι ψαράδες που ανέκτησαν το άγαλμα στις βάρκες τους ενημέρωσαν την ακτοφυλακή.

Αρχαιολόγοι από τη Διεύθυνση Μουσείου Μαρμαρίδας πραγματοποίησαν επιτόπια εξέταση του χάλκινου αγάλματος που τοποθετήθηκε σε όχημα με γερανό. Πρόκειται για γυναικείο χάλκινο άγαλμα ύψους περίπου 2 μέτρων και βάρους 300 κιλών. Το άγαλμα, το οποίο δεν χρονολογήθηκε σε αρχική φάση, μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του Μουσείου για περαιτέρω ενέργειες συντήρησης.

Οι αρχαιολόγοι δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, και παρέπεμψαν στις επίσημες δηλώσεις που θα γίνουν από το αρμόδιο Υπουργείο μετά τις έρευνες.

Πηγή: Arkeofili

επιμέλεια ΑΝΝΙΩ 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.