Τουρκία: Εκτόξευση πυραύλου σε περιοχή που θα γίνονταν δοκιμές των S-400



Πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Τουρκία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όπου είχαν δεσμευτεί για τη διεξαγωγή δοκιμών των S-400.

Πύραυλος εκτοξεύθηκε στον ουρανό την Παρασκευή στη Μαύρη Θάλασσα, στην ακτή της Τουρκίας, όπου ο στρατός αναμένονταν να δοκιμάσει τους ρωσικούς S-400, σύμφωνα με βίντεο που έχει στη διάθεσή του το Reuters.

​Οι δοκιμές των S-400, εφόσον επαληθευτούν, πιθανόν να προκαλέσουν νέα ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, οι οποίες αντιτίθενται σθεναρά στην αγορά του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας από τη Μόσχα ισχυριζόμενες ότι θέτουν σε κίνδυνο τα συστήματα άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η Ουάσινγκτον αντέδρασε πέρσι αναστέλλοντας τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και έχει απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από την παράκτια πόλη, Σινώπη, δείχνει μία στενή στήλη καπνού που κατευθύνεται ψηλά στον ουρανό. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία εξέδωσε ειδοποιήσεις δεσμεύοντας αεροπορικό χώρο και ύδατα ανοιχτά των ακτών προκειμένου να διεξάγει ασκήσεις με βολές.


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.