Στα ΟΡΙΑ και ΝΔ του Καστελόριζου το Oruc Reis

Στα 30 μίλια ΝΔ του Καστελόριζου το Oruc Reis

 Στα ΟΡΙΑ και ΝΔ του Καστελόριζου το Oruc Reis

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνοδευόμενο από άλλα δύο τουρκικά πολιτικά σκάφη εισήλθε στον ευρύτερο χώρο που καθορίζεται από την τουρκική NAVTEX και που ισχύει από τις 12 έως τις 22 Οκτωβρίου προκειμένου σε αυτό το εύρος θαλάσσιας περιοχής που περικλείεται από τις συντεταγμένες που έχουν ανακοινωθεί να διεξαχθούν υποθαλάσσιες έρευνες.

Περί τις 17:00 ώρα Ελλάδας το Oruc Reis το οποίο πλέει με κλειστό τον πομπό ώστε να μην εντοπίζεται το στίγμα του από τις υπηρεσίες του MarineTraffic φέρεται να βρίσκεται 30 μίλια ΝΔ του Καστελόριζου. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX έχει οριοθετηθεί και δεσμευτεί θαλάσσια περιοχή η οποία φθάνει τα 6.5 μίλια ΝΔ του Καστελόριζου δηλαδή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μόνο μισό μίλι απόσταση από τα υφιστάμενα και ισχύοντα χωρικά ύδατα της Ελλάδας που είναι στα 6 μίλια.

Είναι άγνωστος ο αριθμός των τουρκικών πολεμικών σκαφών που έχουν αποπλεύσει από τις βάσεις τους προκειμένου να προσεγγίσει το Oruc Reis για να αναλάβουν την προστασία του όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Στο σημείο σπεύδουν πολεμικά πλοία της Ελλάδας δεδομένου ότι η Αθήνα έχει απαντήσει εκδίδοντας και αυτή αντι - NAVTEX.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας όλων των κλάδων έχουν τεθεί σε ετοιμότητα ενώ το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του αρχηγού των Ε.Δ στρατηγού Φλώρου με τους αρχηγούς των Όπλων και επικεφαλής των κλάδων.

 zougla.gr

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.