Αστυνομική αυθαιρεσία και fake news ενάντια σε νεαρούς στη Θεσσαλονίκη καταγγέλουν αθλητές του skateboarding(Video)


Σε μία σοβαρή καταγγελία, προχώρησε η σελίδα strollercrew στο Instagram.

Τα ΜΜΕ, είχαν γράψει ότι νεαροί σκεϊτάδες συνελήφθησαν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν φορούσαν μάσκα. Όμως, όπως αποδεικνύεται από το βίντεο αλλά και από μαρτυρίες, οι νεαροί όχι μόνο φορούσαν μάσκα, αλλά δέχθηκαν και βίαιη συμπεριφορά από Αστυνομικό.


Η ανάρτηση:
«FAKE NEWS!!! Χτες 26/10/20 «Σκέιτερς χωρίς μάσκα συνελήφθησαν από την Αστυνομία»,σύμφωνα με τα νέα μέτρα και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Θεσσαλονίκη αναφέρεται ότι εξαιρούνται οι περίπτωσης ατομικής άθλησης, παρόλα αυτά εμείς ως αθλητές του skateboarding για τους ευνόητους λόγους τηρούσαμε τα μέτρα και φορούσαμε μάσκα.

Κυκλοφορούν διάφορα ψευδή άρθρα στο διαδίκτυο με τον παραπάνω τίτλο. Όπως βλέπουμε δεν έγινε τίποτα από όσα αναφέρουν οι ειδήσεις, η αστυνομία έφτασε στον χώρο όπου βρισκόμασταν κάνοντας σκέϊτ Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη “αφού δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι ασκήσεις του αθλήματος μας”. Ζήτησαν λοιπόν εξακρίβωση στοιχείων διότι έγινε καταγγελία για φθορά δημόσιας περιουσίας. Η εξακρίβωση έγινε επιτυχώς και ήμασταν έτοιμοι να αποχωρήσουμε από τον χώρο, ένα από τα παιδιά είπε στον αστυνομικό ότι αντί να ενοχοποιούν εμάς που αθλούμαστε υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Ο αστυνομικός νευριασμένος απάντησε στον νεαρό πως δεν δέχεται υποδείξεις για την δουλειά του και άρχισε να τον τραβάει με βίαιο τρόπο αυτών και όποιον από εμάς βρισκόταν εκεί κοντά έτσι οδηγηθήκαμε στο τμήμα (δύο από εμάς) μέσα στο περιπολικό και οι υπόλοιποι περικυκλωμένοι από μηχανές. Τα παιδιά οδηγήθηκαν στο κρατητήριο με την ενοχοποίηση ότι έγινε εξύβριση κατά των αρχών».
«Ευχαριστούμε όλα τα media που δίχως να έχουν την παραμικρή πληροφορία για το συνέβη δημιούργησαν μια τεράστια “φούσκα” ψευδών ειδήσεων. Το συμβάν δεν είχε να κάνει με την μη τήρηση των μέτρων του Covid αλλά καθαρά με την έχθρα που επικρατεί απέναντι σε αυτό το άθλημα. Τέλος ευχαριστούμε τον αστυνομικό που μας έδειξε το πως γίνεται σωστή χρήση της μάσκας».


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.