Facebook: Θα απαγορεύει οποιαδήποτε ανάρτηση αρνείται το Ολοκαύτωμα



Ο ιδρυτής του Faceboοk, Mαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα πως η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα απαγορεύει στο εξής οποιαδήποτε ανάρτηση αρνείται το Ολοκαύτωμα. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε: «Σήμερα, ανανεώνουμε την πολιτική ρητορικής μίσους ώστε να απαγορεύουμε τους αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Εδώ και καιρό “κατεβάζαμε” αναρτήσεις που επικροτούσαν τα εγκλήματα μίσους ή τις μαζικές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου και του Ολοκαυτώματος. Ωστόσο, με την άνοδο του αντισημιτισμού, επεκτείνουμε την πολιτική μας ώστε να απαγορεύουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο αρνείται ή παραποιεί το Ολοκαύτωμα. Αν οι χρήστες αναζητούν τη λέξη Ολοκαύτωμα στο Facebook, θα τους ανακατευθύνουμε σε επίσημες πηγές ώστε να λαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες.

Δυσκολεύτηκα μπροστά στην ένταση ανάμεσα στην ελευθερία της έκφρασης και την βλάβη που προκαλεί η υποτίμηση ή η άρνηση της φρίκης του Ολοκαυτώματος. Η σκέψη μου προχώρησε καθώς είδα δεδομένα που παρουσιάζουν αύξηση της αντισημιτικής βίας, όπως και η επέκταση των πολιτικών μας για ρητορική μίσους. Δεν είναι πάντα ειλικρινές να βάζει κανείς τις σωστές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό, αλλά στη συγκεκριμένη λέξη, πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή ισορροπία».


Today we're updating our hate speech policy to ban Holocaust denial. We've long taken down posts that praise hate...

Δημοσιεύτηκε από Mark Zuckerberg στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.