Τζόνσον: Πρέπει να ετοιμαστούμε για Brexit χωρίς συμφωνία


Λιγοστεύουν, καθώς η Σύνοδος Κορυφής οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, οι πιθανότητες για μία εμπορική συμφωνία ενόψει της βρετανικής εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμαστεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να διαπραγματευθεί σοβαρά και, έτσι, αν οι δεν αλλάξουν πορεία, δεν θα υπάρξει συμφωνία.

«Έφθασα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μία 1η Ιανουαρίου με ρυθμίσεις που παραπέμπουν περισσότερο στις εμπορικές σχέσεις με την Αυστραλία, οι οποίες βασίζονται στους κανόνες του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Αν δεν υπάρξει αποφασιστική αλλαγή προσέγγισης, πάμε για την λύση τύπου Αυστραλίας. Και πρέπει να το κάνουμε με μεγάλη πεποίθηση».

«Γίνεται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να κάνει συμφωνία τύπου Καναδά, όπως αρχικά είχαμε ζητήσει. Φαίνεται περίεργο που έπειτα από 45 χρόνια συμμετοχής μας (στην ΕΕ) μπορούν να προσφέρουν στον Καναδά όρους που δεν προσφέρουν σε εμάς», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Την Πέμπτη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τον ανώτερο διαπραγματευτή τους, Μισέλ Μπαρνιέ, «να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις στις επόμενες εβδομάδες», μια διατύπωση που θεωρήθηκε πολύ πιο αδύναμη, σε σχέση με προηγούμενες, οι οποίες καλούσαν για «εντατικοποίηση των συνομιλιών».

Στο ανακοινωθέν υπογράμμιζε επίσης την ανησυχία ότι «η πρόοδος στα βασικά ζητήματα ενδιαφέροντος της Ένωσης δεν είναι επαρκής προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

«Η υιοθέτηση των συμπερασμάτων δεν σημαίνει ότι η συζήτηση πάνω στο Brexit έχει ολοκληρωθεί», προστίθεται στο κείμενο.

CNN.GR


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.