Σχεδόν τριπλασιάστηκε η παραγωγή χρυσού και ασημιού. Σε υψηλό δύο ετών ο χαλκός


Η Hochschild Mining ανακοίνωσε ότι η παραγωγή χρυσού και ασημιού γ΄ τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκε από την προηγούμενη περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το 2020.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή ισοδύναμου χρυσού αυξήθηκε 97% στις 83.690 ουγκιές στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι του προηγουμένου τριμήνου.

Ωστόσο, η παραγωγή γ΄ τριμήνου ήταν 41% χαμηλότερη από το προηγούμενο έτος, καθώς το ορυχείο Inmaculada στο Περού συνέχισε να αισθάνεται τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι πωλήσεις χρυσού αυξήθηκαν 33% από το προηγούμενο τρίμηνο και οι πωλήσεις ασημιού κατά 75%.

Για το σύνολο της χρήσης, η Hochschild επιβεβαίωσε τον στόχο της για 280.000-290.000 ουγκιές ισοδύναμου χρυσού, με διατήρηση του κόστους στα 1.250-1.290 δολάρια την ουγκιά.


Με θετικό πρόσημο έκλεισε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ο χρυσός, καθώς οι απώλειες του αμερικανικού δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του συνεχίζουν να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 3,70 δολ. ή 0,2% και έκλεισε στα 1.915,40 δολ. ανά ουγγιά.

Τα κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο ακολούθησαν την αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του και σήμερα, με τον δείκτη δολαρίου ICE U.S. Dollar να χάνει 0,4%.

Το ασήμι Δεκεμβρίου, στο μεταξύ, πρόσθεσε 28 cents ή 1,1% στα 24,98 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε άλμα 2% στα 3,148 δολ. η λίβρα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018, εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση της ζήτησης από την Κίνα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 1,6% στα 877,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου με άλμα 2,6% σκαρφάλωσε στα 2.417,70 δολ. ανά ουγγιά.

zougla.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.