Δημοσιογραφικός χουλιγκανισμός

Με αφορμή τις γνωστές τακτικές των ΜΜΕ για εξευτελισμό ατόμων ,ανθρώπων  συμπεριφορών που δεν αρέσουν ,δεν συμπλέεουν με το γνωστό καθεστωτικό παρακμιακό σύστημα,,άρθρο κόλαφος

 Το επίπεδο άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος στην Ελλάδα δεν είναι απλά χαμηλό, αλλά αξιοθρήνητο. Με την πάροδο του χρόνου δεν γίνονται βήματα προς τα μπροστά, αλλά άλματα προς τα πίσω. Η παρακμή του μιντιακού τοπίου εντοπίζεται κυρίως σε πρόσωπα που έχουν «προβεβλημένες» θέσεις στην τηλεόραση ή χαίρουν κάποιας αναγνωρισιμότητας για την αρθρογραφία τους. Η εικόνα ορισμένων εξ αυτών, έτσι όπως βγαίνει προς τα έξω, είναι χειρότερη και από εκείνη που αναμένουν οι πιο απαισιόδοξοι συμπολίτες μας.

Ακόμη μια αφορμή για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω δόθηκε με την ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η συντριπτική πλειονότητα των τηλεοπτικών και άλλων… αναγνωρίσιμων δημοσιογράφων συμπεριφέρθηκε σαν χούλιγκαν, όχι ως -κατά το δυνατόν- αντικειμενικοί παρουσιαστές ή αναλυτές ειδήσεων, γεγονότων και καταστάσεων.
Αφού εκδήλωσαν την μεγάλη χαρά τους για την ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ και σάρκασαν ή σχολίασαν αρνητικά τα έτη του, τα κιλά του, τα μαλλιά του, τις διατροφικές συνήθειές του και οτιδήποτε έχει να κάνει με εκείνον, στη συνέχεια ξεκίνησαν να αμφισβητούν τα πάντα για την αρρώστια του∙ παρουσίασαν από τη μια πλευρά εαυτούς ως ειδήμονες και από την άλλη τους θεράποντες γιατρούς του προέδρου των ΗΠΑ ως αδαείς, και εκδήλωσαν μια απροκάλυπτη κακότητα από την αρχή της περιπέτειας της υγείας του μέχρι αυτή τη στιγμή.


Φυσικά, ουδείς θα μπορούσε να έχει την απαίτηση να «μεταμορφωθούν» εν μια νυκτί προς το καλύτερο οι εμπαθείς σχολιαστές και δημοσιογράφοι. Η βελτίωση και προσώπων αλλά και συλλογικοτήτων είναι μια διαδικασία επίπονη, η οποία προϋποθέτει καλές προθέσεις και αδιάκοπη καταβολή καμάτου. Στο ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ, οι καλές προθέσεις και η προσπάθεια για το καλύτερο δεν περισσεύουν. Αντιθέτως, περισσεύουν οι σκοπιμότητες, η ασχετοσύνη, η αδιαφορία για το επίπεδο της δημοσιογραφίας και για τα μηνύματα που περνούν στο κοινό.
Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η πλειονότητα των δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων αντιπαθεί τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ. Δεν χρειάζεται οι αντιπαθούντες να το επιδεικνύουν με τόσο κραυγαλέο και πρωτόγονο τρόπο…

https://www.updatenews.gr

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.