Βαλτική - Εξουδετέρωσαν τη μεγαλύτερη βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έχει βρεθεί ποτέ


Βατραχάνθρωποι του πολεμικού ναυτικού ξεκίνησαν σήμερα μια επιχείρηση συνολικής διάρκεια 5 ημερών, προκειμένου να εξουδετερώσουν τη μεγαλύτερη βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν έχει εκραγεί και έχει ποτέ βρεθεί στην Πολωνία, αναγκάζοντας περισσότερους από 750 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Με το προσωνύμιο η «σεισμική» βόμβα, η Tallboy χρησιμοποιείτο από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF) και ζυγίζει σχεδόν 5.400 κιλά, με 2.400 κιλά εκρηκτικών, ανέφερε το πολεμικό ναυτικό στον λογαριασμό του στο Facebook.

Η βόμβα εντοπίστηκε στη Διώρυγα Πιαστ, που συνδέει τη Βαλτική Θάλασσα με τον ποταμό Όντερ και την είχε ρίξει η RAF το 1945 σε μια επίθεση εναντίον του γερμανικού καταδρομικού Lutzow. 

Το σημείο που βρέθηκε είναι κοντά στην πόλη Σβινούιστσιε, στη βόρεια Πολωνία, όπου άνοιξε τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου το 2016.

«Δεν θα γίνουν παραδόσεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του σταθμού Gaz-System, προσθέτοντας πως η χρονική στιγμή της εξουδετέρωσης της βόμβας έχει συμφωνηθεί μεταξύ της εταιρείας, του πολεμικού ναυτικού και των τοπικών αρχών.

Σήμερα, 751 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

«Φεύγουμε για αυτήν την εβδομάδα. Φοβόμαστε. Τα παιδιά θα πρέπει να πάνε σχολείο και θα πρέπει να περνάνε από εκεί κάθε ημέρα, επομένως φοβόμαστε λιγάκι», είπε ένας ντόπιος, ο Ράντοσλαβ, στο TVN24.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.