Τουρκία: Οι ΗΠΑ έκλεισαν πρεσβεία και προξενεία επικαλούμενες τρομοκρατική απειλή



Ο ιστότοπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα δημοσίευσε προειδοποίηση σχετικά με πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν Αμερικανούς ή άλλους αλλοδαπούς υπηκόους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπήρξαν «αξιόπιστες αναφορές για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές εναντίον πολιτών των ΗΠΑ και αλλοδαπών υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ».

Ως αποτέλεσμα, έκλεισαν τα γραφεία των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένου της πρεσβείας στην Αγκυρα, προξενείων και άλλων διπλωματικών υπηρεσιών (π.χ. για την έκδοση βίζας) σε Κωνσταντινούπολη, Άδανα και Σμύρνη.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να «προσέχουν και να παραμείνουν σε εγρήγορση» και «να αποφεύγουν τα πλήθη», καθώς και να αποφεύγουν «τοποθεσίες όπου μπορούν να συγκεντρωθούν Αμερικανοί ή αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κτιρίων γραφείων ή εμπορικών κέντρων».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε τονίσει πως η Τουρκία δεν επέτρεψε να σημειωθούν 152 τρομοκρατικές επιθέσεις από τον ISIS στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Επίσης τον Σεπτέμβριο, είχε ανακοινωθεί ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν συλλάβει τον φερόμενο ηγέτη του ISIS στην Τουρκία, Μαχμούτ Οζντέν.

cnn.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.