Στο Σύνταγμα οι καλλιτέχνες: “Βρεθήκαμε σε αναγκαστική ανεργία”


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το lockdown στον κλάδο τους πραγματοποίησαν το απόγευμα στο Σύνταγμα οι καλλιτέχνες.
Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν ότι στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού και ότι βρέθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown σε αναγκαστική ανεργία.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που ο Πολιτισμός βρέθηκε σε lockdown και οι εργαζόμενοι σε αυτόν σε αναγκαστική ανεργία. Έχουν περάσει 5 μήνες από την μεγαλειώδη κινητοποίηση όλων των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον Πολιτισμό στις 7 Μαΐου, πάλι, στην Πλατεία Συντάγματος. Κι όμως, έκτοτε, για τον πολιτισμό δεν εφευρέθηκε ‘’κανονικότητα’’. Αντίθετα οι χώροι Πολιτισμού και οι εκδηλώσεις στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού. 

Αδιαμφισβήτητα, αυτός ο μεθοδικός αποκλεισμός με ακυρώσεις και σφραγίσεις δεν φαίνεται να σταμάτησε τη διάδοση του ιού. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ευθύνονται οι παραστάσεις ή οι συναυλίες για τη διασπορά του ιού. Παρ’ όλα αυτά, ο Πολιτισμός είναι ο πρώτος που «κλείνει» και είναι ο τελευταίος που «ανοίγει». Το εύκολο θύμα και αυτό που ίσως «χρησιμοποιεί» η κυβέρνηση για να δείξει ότι «κάτι κάνει». Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης και ξεκάθαρου κυβερνητικού σχεδίου για συνολική υποβάθμιση του Πολιτισμού».

Οι καλλιτέχνες διεκδικούν, μεταξύ άλλων την επιστροφή στους χώρους εργασίας τους, υγειονομικό πρωτόκολλο, όχι μόνο για τη λειτουργία των χώρων, αλλά και για τους εργαζόμενους, διαρκή στήριξη με αποζημίωση 534 ευρώ σε όλους όσοι δεν θα απασχοληθούν, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ, με σχέδιο σταδιακής αποπληρωμής μετά τη λήξη των συνεπειών της πανδημίας στο επάγγελμά μας και γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ. 

libre.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.