Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη όπλων στη Ρωσία


Οι ρωσικές Αρχές έσπευσαν να εκκενώσουν ανθρώπους από τουλάχιστον 10 χωριά στην περιοχή του Ριαζάν της Ρωσίας την Τετάρτη, αφού ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών, στέλνοντας πυκνό καπνό στον αέρα και προκαλώντας σειρά εκρήξεων.

Το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης είπε ότι ένας αυτοκινητόδρομος έκλεισε και ότι περισσότερα από 10 χωριά εκκενώθηκαν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την αποθήκη, 260 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η αποθήκη έπιασε φωτιά όταν μια φλόγα σε ένα κοντινό σημείο εξαπλώθηκε εξαιτίας του ανέμου. Κανείς δεν τραυματίστηκε στον χώρο ενώ στρατεύματα και πολίτες απομακρύνθηκαν, πρόσθεσε του υπουργείο.

Πυρκαγιές και εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών μαστίζουν τον ρωσικό στρατό εδώ και χρόνια και έχουν πυροδοτήσει επικρίσεις για τα χαλαρά πρότυπα ασφαλείας.

Πηγή: Reuters

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.