Η «Πανσέληνος της Συγκομιδής» φωτίζει τον ουρανό της Αθήνας


Η «Πανσέληνος της Συγκομιδής» (γνωστή κι ως «harvest moon») κάνει την εμφάνισή της σήμερα στο νυχτερινό ουρανό. Άλλοι την αποκαλούν και «μικρο-σελήνη», καθώς είναι η δεύτερη μικρότερη πανσέληνος του 2020.

Η σημερινή πανσέληνος φαίνεται μικρότερη στον ουρανό από άλλες της φετινής χρονιάς, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς του από τη Γη. Για τον λόγο αυτό αποκαλείται για «μικρο-σελήνη».

Η «Σελήνη της Συγκομιδής» είναι το όνομα που δίνεται στην πρώτη πανσέληνο που εμφανίζεται μετά τη φθινοπωρινή ισημερία.

Το όνομά της προέκυψε από τον χώρο της γεωργίας καθώς το φως του φεγγαριού επέτρεπε στους αγρότες να εργάζονται έως αργά τη νύχτα, βοηθώντας τους να φέρουν τη συγκομιδή των καλλιεργειών τους από τα χωράφια στα αγροκτήματά τους.

sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.