Νέες ρυθμίσεις χρεών προς την ΕφορίαΝέες ρυθμίσεις των χρεών προς την εφορίας σε πολλές δόσεις, που φτάνουν μέχρι και σε 10 χρόνια, αλλά και επανένταξη σε ρυθμίσεις όσων τέθηκαν εκτός ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Καθώς τα μηνύματα που εισπράττει από την ΑΑΔΕ το υπουργείο Οικονομικών είναι αρνητικά για την πορεία εξυπηρέτησης των χρεών των ιδιωτών προς το δημόσιο, αναγκαστικά επιλέγει την αύξηση των δόσεων και την ένταξη σε νέες ρυθμίσεις οφειλετών που τις έχασαν.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Εφορία θα έπρεπε να κυνηγάει υπό την απειλή κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων, εκατομμύρια φορολογούμενους.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε:
Οι φορολογούμενοι που είχαν προβεί σε ρυθμίσεων των χρεών τους προς την εφορία, από την 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά (βασικά σε έως 24/48 δόσεις) ή είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού και την απώλεσαν, μπορούν να επανέλθουν κανονικά από τον τρέχοντα μήνα (Οκτώβριο 2020) στη ρύθμισή τους. Οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν, προστίθενται στο τέλος της περιόδου.

Παράδειγμα 1: Φορολογούμενος που εντάθηκε τον Ιανουάριο του 2020 σε 24 δόσεις και πλήρωσε 5 δόσεις έως και τον Μάιο και από τον Ιούνιο σταμάτησε να πληρώνει δόσεις. Με τη νέα ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ, μπορεί να επανενταχθεί ξανά στη ρύθμιση των 24 δόσεων, πληρώνοντας τη δόση που αντιστοιχεί στον Οκτώβριο, όπως προέβλεπε η ρύθμιση στην οποία εντάχθηκε αρχικά.
Οι δόσεις των τεσσάρων μηνών που δεν πληρώθηκαν από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2020, θα προστεθούν στο τέλος της περιόδου και οι συνολικές δόσεις της ρύθμισης θα αυξηθούν από 24 σε 28.
Έτσι, η αποπληρωμή του χρέους του να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021 θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022.

Παράδειγμα 2: Φορολογούμενος που εντάθηκε τον Νοέμβριο του 2019 σε ρύθμιση των 24 δόσεων και πλήρωσε τις δόσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2019 και από τον Ιανουάριο σταμάτησε να πληρώνει.
Με τη νέα ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ έχει τη δυνατότητα να επανενταχθεί στη ρύθμιση, ξεκινώντας από την πληρωμή της δόσης του Οκτωβρίου και φυσικά να συνεχίσει και την αποπληρωμή των επόμενων.
Οι δόσεις των 9 μηνών που δεν πληρώθηκαν ήτοι από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2020, θα προστεθούν στο τέλος της παλαιάς ρύθμισης και θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των δόσεων, από 24 σε 33.
Στο πλαίσιο αυτό, αντί η ρύθμιση να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2021, θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2022.

Άλλες ρυθμίσεις
Επίσης το υπουργείο Οικονομικών θέτει ακόμη σε λειτουργία δύο ακόμη ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από την πανδημία και των οποίων οι οφειλές πάγωσαν την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020, μπορούν να εντάξουν αυτές τις αρρύθμιστες οφειλές τους σε νέα ρύθμιση 12 άτοκων ή 24 έντοκων δόσεων με την πρώτη να καταβάλλεται από τον Μάιο του 2021. Τα συγκεκριμένα χρέη παραμένουν παγωμένα ως τις 30 Απριλίου 2021 που σημαίνει ότι δεν καταλογίζονται και δεν προσαυξάνονται αυτά, με προσαυξήσεις.
Οι οφειλές προς το Δημόσιο οι οποίες προέρχονται από δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ρυθμίζονται σε 120 δόσεις, δηλαδή σε 10 χρόνια.

https://www.sofokleousin.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.