Τουρκία: Ερείπια εκκλησίας ανακαλύφθηκαν στο βάθος λίμνης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας


Στο βάθος μιας λίμνης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, ανακαλύφθηκαν τα ερείπια μιας εκκλησίας, όπως ανακοίνωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δήλωσε ότι τα ερείπια της εκκλησίας βρέθηκαν περίπου 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης Γκάγκα στην πόλη Φάτσα της επαρχίας Ορντού,

Η εκκλησία - η χρονολογία κτίσης της οποίας ακόμη δεν έχει καθοριστεί - ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια καταδύσεων σε υποβρύχιες αρχαιολογικές έρευνες, δήλωσε ο Ουγκούρ Τοπαλάκ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το βάθος της λίμνης κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 μέτρων με επιφάνεια περίπου έξι εκταρίων. Ο Τοπαλάκ τόνισε ότι η λίμνη Γκάγκα, η οποία είναι φυσική προστατευόμενη περιοχή, θα καταχωρηθεί επίσης ως αρχαιολογικός χώρος.


Φωτογραφίες: Anadolu

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.