Μεγάλη φωτιά σε δάσος του Έβρου - «Μάχη» με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους


Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11:30π.μ και καίει δασική έκταση, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί, νότιοι άνεμοι έντασης άνω των πέντε μποφόρ, σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr. Η πυρκαγιά βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή και δεν κινδυνεύουν σπίτια.  

  Η ίδια πηγή διαβεβαιώνει πως για την ώρα δεν κινδυνεύει το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου που αποτελεί έναν από τους πιο πλούσιους βιότοπους χλωρίδας και πανίδας. 

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος,  εξέφρασε νωρίτερα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο αλλαγής στην φορά των ανέμων, σε περίπτωση που δεν τεθεί άμεσα υπό έλεγχο η πυρκαγιά. 

  «Η φωτιά βρίσκεται πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, καίει μέρος του συμπλέγματος του δάσους της Δαδιάς. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε σύντομα να περιορίσουμε την πυρκαγιά», δήλωσε.   

 Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, σε δύο μέτωπα, συμμετέχουν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πηγή: www.lifo.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.