Ρεκόρ αποχής στις παράνομες «εκλογές» στα Κατεχόμενα: Ο Ακιντζί προηγείται του Τατάρ
Ιστορικό χαμηλό σε ότι αφορά την αποχή σημειώθηκε κατά την «εκλογική» αναμέτρηση στα κατεχόμενα αφού η προσέλευση των ψηφοφόρων έφθασε μόλις το 54,72%.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο Μουσταφά Ακιντζί προηγείται κατά 1 μονάδα του Ερσίν Τατάρ.

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας οι ψηφοφόροι κλήθηκαν ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για τις υποτιθέμενες «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν την αύξηση του αριθμού των παράνομων «δικαστών»-μελών του παράνομου «ανωτάτου εκλογικού δικαστηρίου».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης του παράνομου «προέδρου» του ψευδοκράτους, με τους περισσότερους υποψήφιους, 11, από τους οποίους οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

Οι υποψήφιοι για τις «προεδρικές εκλογές» ήταν οι Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ), Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ), Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ), Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος, Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος) και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

Υπενθυμίζεται ότι και για τις «εκλογές» και για το δημοψήφισμα απαιτείται απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση που μεταξύ των υποψηφίων «προέδρων» δεν υπάρχει κάποιος που θα συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο, τότε θα υπάρξει β γύρος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Επικρατέστεροι για τη μονομαχία του δεύτερου γύρου είναι ο Ερσίν Τατάρ και οΜουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνουμε ότι έκλεισαν οι κάλπες στα κατεχόμενα στις 6.00 το απόγευμα, για την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, καθώς και για το δημοψήφισμα για τις υποτιθέμενες «συνταγματικές» αλλαγές.

Πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης παράνομου «προέδρου» του ψευδοκράτους, στην οποία κατήλθαν 11 υποψήφιοι, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Από αυτούς, οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

https://hellasjournal.com/

 

 Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.