Η Γερμανία πουλάει όπλα στη Λευκορωσία μέσω Τουρκίας και στην Αθήνα ανέμεναν…κυρώσεις!

Η Γερμανία πουλάει όπλα στη Λευκορωσία μέσω Τουρκίας και στην Αθήνα ανέμεναν…κυρώσεις!



Η Γερμανία πουλάει όπλα στη Λευκορωσία μέσω Τουρκίας! Τόσο απλά είναι τα πράγματα για το Βερολίνο και την Άγκυρα. Όπως μετέδωσε η ιταλική Agencia Nova παρά το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Λευκορωσία από το 2011, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας εξοπλίστηκαν με αυτόματα όπλα Mp5 της γερμανικής οπλοβιομηχανίας Heckler & Koch (H&K).

Το θέμα αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μοντέλο που κατασκευάζεται με άδεια για την Τουρκία.
Το συγκεκριμένο όπλο, με άδεια της γερμανικής κυβέρνησης, είναι συμπαραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας με την τουρκική Mkek.
Κάπως έτσι οι Γερμανοί πουλάνε τα όπλα τους στη Λευκορωσία μέσω Τουρκίας και στην Αθήνα ορισμένοι εξακολουθούσαν να ελπίζουν σε …κυρώσεις κατά της Άγκυρας.
Μετά από την αποκάλυψη η γερμανική εταιρεία Heckler & Koch δήλωσε ότι δεν θα συνάπτει πλέον άδειες παραγωγής των όπλων της με χώρες που δεν συμμερίζονται τις «φιλελεύθερες δημοκρατικές αξίες, βασισμένες στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Για γέλια και για κλάματα…
Από Militaire News



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.