Ζητάει έγκριση η θεραπεία που χρησιμοποίησε ο Ν.Τραμπ


Αίτηση για επείγουσα έγκριση ζήτησε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron Pharmaceuticals για την πειραματική θεραπεία έτοιμων, εργαστηριακά παρασκευασμένων αντισωμάτων που ανέπτυξε έναντι του κορονοϊού.

O πρόεδρος Τραμπ που έλαβε τη θεραπεία την δεύτερη ημέρα της νόσησής του, δήλωσε δημοσίως ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron "είναι εξαιρετικό,  βοήθησε τρομερά και θα πρέπει να διατεθεί δωρεάν και άμεσα σε όλους τους Αμερικανούς".


Υπενθυμίζεται ότι η Regeneron είναι εταιρεία ελληνοαμερικανών και εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Σήμερα ανακοίνωσε ότι ζήτησε επείγουσα έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το REGN-COV2 που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού στον COVID-19.

Ο Τραμπ είπε ότι θα υποστηρίξει την έγκριση άδειας κυκλοφορίας έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron, αλλά και για ένα παρόμοιο φάρμακο που αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly. Η τελευταία ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι επίσης ζήτησε από τον FDA επείγουσα έγκριση της δικής της πειραματικής θεραπείας.

Πώς λειτουργεί
Η θεραπεία αυτή αντί να εισάγει στον ασθενή αντισώματα από άλλους αποθεραπευμένους ασθενείς, παρασκευάζει "αντίγραφα" των αντισωμάτων αυτών στο εργαστήριο και τα "εισάγει" με ένεση στον οργανισμό.  Η θεραπεία της Regeneron χορηγείται άπαξ σε δόση των 5 ή 8 mg (μικρή και υψηλή δόση) και τα αντισώματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής -είναι ασαφές όμως πόση ακριβώς είναι αυτή.


Τα αντισώματα μπορούν θεωρητικά, αν δεν προκαλούν παρενέργειες, να χορηγηθούν και ως εμβόλιο προληπτικά. Πάντως μέχρι στιγμής έχουν δοκιμαστεί σε μόλις 400 άτομα, με τα 270 να έχουν πάρει τα αντισώματα της Regeneron και τα άλλα 130 να έχουν πάρει της Lilly και άλλων εταιρειών που αναπτύσσουν παρόμοιες βιοτεχνολογίες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Δεν έχουν αναφερθεί σε καμία από αυτές παρενέργειες, αλλά είναι μικρός ο αριθμός των "πειραματόζωων" και λίγος ο χρόνος παρακολούθησής τους ώστε να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα.

reuters.com

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.