Ξεκινά η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση – Κεραμέως: Απουσία σε καταληψίες


Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση -που ξεκινά σήμερα και είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη -και θα λαμβάνουν απουσίες.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

«Κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά ο διάλογος δεν μπορεί παρά αν γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία» είπε μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%. Η χρήση της μάσκας είναι «ένα από τα 16 μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά εξαιρετικά σημαντικό». Σημείωσε πως η σωστή πληροφόρηση είναι όπλο απέναντι στον κορωνοϊό και κάλεσε σε συστράτευση για τις «πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε».

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

Όπως είπε χθες η κ. Κεραμέως με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών και των εκδρομών, τις αργίες και τα Σάββατα θα καλυφθούν όλες οι χαμένες ώρες διδασκαλίας, λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων σε περισσότερα από 600 σχολεία, από τα οποία τα 200 είναι στο Λεκανοπέδιο.

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας για τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών και την υποχρεωτική διδασκαλία από σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Πρόεδρος των Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσούχλος, με ένα Δελτίο Τύπου η Υπουργός ανατρέπει την εργατική νομοθεσία και την πενθήμερη εργασία. Καλεί μάλιστα την υπουργό κ. Κεραμέως, εάν κρίνει ότι είναι έκτακτες οι συνθήκες, να νομοθετήσει.

https://rpn.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.