Τελικά αποτελέσματα στις εκλογές στο ψευδοκράτος.Νέος πρόεδρος ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ.


 


Ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο ψευδοκράτος με ποσοστό 51,74% δηλαδή 67.3385 ψήφους έναντι του απερχόμενου προέδρου Μουσταφά Ακιντζί που συγκέντρωσε 48,26% περίπου 63.000 ψήφους.

Ο Ακιντζί συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ταταρ σε μύνημα του αλλά άφησε σαφείς αιχμές για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας καθώς  έστρεψε τα βέλη του στον Ερντογάν θεωρώντας τον ,,κύριο υπεύθυνο για  την ήττα του..Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δίνει ¨¨συγχαρητήρια σε εκείνους που  έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος γιατί δεν ήταν μια εκλογική διαδικασία που διεξηχθεί υπό κανονικές συνθήκες κ όλοι είδαν  τι συνέβ稨¨.
Επίσης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται οριστικά απο την πολιτική σκηνή..
Τώρα ο εκλεκτός του Ερντογάν πρόεδρος Ταταρ είναι υποστηρικτής των δύο κρατών στην Κύπρο κ αυτή η θέση του υποδεικνύει τι πρόκειται να επακιλουθήσει στις επομενες διαπραγματευτικές διαδικασίες..

Συγχαρητήρια έστειλε ο Ερντογάν καθώς κ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου...Συγχαρητήρια καθώς κ άμεση αντίδραση είχε κ το ακραίο κόμμα των Γκρίζων Λύκων..

Το πρώτο κυπριακό κόμμα που σχολίασε το αποτέλεσμα είναι το ΑΚΕΛ όπου αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι το αποτέλεσμα αποτελεί καθαρά μια αρνητική εξέλιξη στην λύση του Κυπριακού προβλήματος..Μέχρι στιγμής κανένα άλλο κόμμα δεν έχει αντιδράσει όπως επίσης το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών..Περιμένουμε αντιδράσεις κ ανακοινώσεις απο στιγμή σε στιγμή...

ΝΑΤΑΣΑ


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.