Παρακολουθείστε το κιτρινο-πράσινο Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία



Αδιαμφισβήτητα, το Βόρειο Σέλας αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και πιο «μαγικά» φυσικά φαινόμενα στη Γη.

Εχει κινηματογραφηθεί το Βόρειο Σέλας από τη βόρεια Νορβηγία, και συγκεκριμένα το νησί Σένγια, το δεύτερο μεγαλύτερο της σκανδιναβικής χώρας.

Εκεί όπου η μέση θερμοκρασία στον Οκτώβριο είναι μόλις 3 βαθμοί Κελσίου, οι 7.500 κάτοικοι αποζημιώνονται τις ξάστερες βραδιές από το εντυπωσιακό φωτεινό σόου που στήνουν στον ουρανό τα ηλεκτρόνια και πρωτόνια διαστημικής προέλευσης που συγκρούονται στην ατμόσφαιρα προς τέρψη δική μας.

Οι φαντασμαγορικές εικόνες του φωτός που χορεύει στον ουρανό καθίστανται ακόμη πιο εντυπωσιακές με το time lapse του φακού, ενώ το κιτρινο-πράσινο χρώμα του είναι σχετικά σπάνιο, δεδομένου ότι συνήθως το Βόρειο Σέλας είναι κυρίως λευκό και λίγο κόκκινο στις άκρες του.


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.