Αρμενία: Το ΥΠΟΙΚ προτείνει προσωρινή απαγόρευση σε εισαγωγές τουρκικών προϊόντων


«Πάγωμα» εισαγωγών τουρκικών προϊόντων στην Αρμενία εισηγείται το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, εν μέσω της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Αρμενίας προτείνει την προσωρινή απαγόρευση στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, οι εισαγωγές από την Τουρκία ανήλθαν το 2019 σε 268,1 εκατομμύρια δολάρια.
Τα κύρια προϊόντα που εισάγονται είναι ρουχισμός (69,4 εκατ.), εσπεριδοειδή (10,3 εκατ. δολ), εξοπλισμοί και μηχανήματα (53,3 εκατ. δολ.), πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου (24,3 εκατ. δολ), χημικά προϊόντα (24,3 εκατ. δολ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν το νομοσχέδιο εγκριθεί, η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου και για περίοδο έξι μηνών.

Όπως εξηγεί το Υπουργείο, η απαγόρευση δεν θα αποτελεί μόνο οικονομικές κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία, αλλά παγώνει και την οικονομική ροή από αρμενικές πηγές στα τουρκικά κρατικά ταμεία που, όπως καταγγέλλει, η Άγκυρα χρησιμοποιεί για να στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν.

Το ζήτημα βρίσκεται υπό συζήτηση.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει διαμηνύσει πολλάκις πως θα στηρίξει ενεργά, στρατιωτικά και πολιτικά, το Αζερμπαϊτζάν στην περίπτωση που το αιτήσει, στη σύγκρουση με την Αρμενία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

sputniknews.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.