Μεσσήνη: Οδοφράγματα με φωτιές από Ρομά


Κλειστή είναι από το απόγευμα η 7η Ε.Ο. Μεσσήνης – Μελιγαλά, καθώς Ρομά έχουν στήσει οδόφραγμα λίγο πριν τη διασταύρωση του Καρτερολίου με την Πιπερίτσα.

Για το λόγο αυτό μπλόκα της Αστυνομίας δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να κινηθούν προς τα εκεί, ενώ λίγα μέτρα πριν από το οδόφραγμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν έρθει από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου, προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Επίσης αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν στο σπίτι του 18χρονου, όπου αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς του, ενώ φρούριο θυμίζει η Πιπερίτσα με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται μέσα στο χωριό, αλλά και σε όλες τις εισόδους, προκειμένου να μην μπορούν να φτάσουν εκεί οι Ρομά.

Τι ζητούν οι Ρομά
Οι συγκεντρωμένοι που έχουν στήσει το οδόφραγμα θέλησαν να κάνουν γνωστό το λόγο για τον οποίο έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση.

Ειδικότερα, λοιπόν, είπαν ότι ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του 18χρονου, ενώ εξέφρασαν φόβους για βεντέτα. 

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα για την πόλη της Μεσσήνης και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής προς την Πιπερίτσα, όπου νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι κατέληξε νεκρός ένας 18χρονος Ρομά. Νωρίς το απόγευμα συγκεντρωμένοι Ρομά στο σπίτι του άτυχου νεαρού, “ξέσπασαν” σε καταστήματα της περιοχής ενώ σημείωσαν και ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα ομάδα συγκεντρωμένων Ρομά κινήθηκε προς την Πιπερίτσα. Σ’ όλη την περιοχή έχουν ληφθεί “δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας και όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρίσκεται κυριολεκτικά “επί ποδός”. Επίσης, καταφθάνουν συνεχώς στην περιοχή ενισχύσεις από τις γύρω περιοχές καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ απ’ την Αθήνα. 

Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι τόσο της πόλης της Μεσσήνης, όσο και στα χωριά. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και στόχος της αστυνομίας είναι να αποτρέψει μια “βεντέτα” ύστερα απ’ το θάνατο του 18χρονου Ρομά σήμερα το μεσημέρι.  

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η αστυνομία έχει κόψει την διέλευση αυτοκινήτων τόσο στο κόμβο της Μεσσήνης προς Μελιγαλά όσο και πριν τη διασταύρωση Καρτερόλι με Πιπερίτσα. 

tharrosnews.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.