Ελληνική ΑΟΖ: Ο Αλ Σίσι επικύρωσε την συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου



Περίπου δυο μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα

Την συμφωνία για την μερική οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ελλάδα επικύρωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αλ Σίσι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αιγυπτιακά ΜΜΕ, αναφέρει το Associated Press.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ, η συμφωνία που υπεγράφη από το Σίσι έχει δημοσιευτεί στην αιγυπτιακή Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η ελληνική συμφωνία με την Αίγυπτο ήρθε ως απάντηση στην αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και τη κυβέρνησης της Τρίπολης. Η επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Καίρου, έρχεται περίπου δυο μήνες από τις υπογραφές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου είχε μεταβεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δέδνιας.

Υπενθυμίζεται ότι, η συμφωνία για την ΑΟΖ κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή στις 27 Αυγούστου.

https://www.newsbomb.gr 


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.