Παγκόσμια Τράπεζα: 88 έως 115 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα πέσουν σε ακραία φτώχεια το 2020 λόγω του Covid

 


88 έως 115 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πέσουν σε ακραία φτώχεια το 2020 λόγω του Covid.. (σσ. δηλ. των μέτρων covid)

Η πανδημία Covid-19 θα οδηγήσει σε ακραία φτώχεια 88 ως 115 εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους παγκοσμίως φέτος, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα την Τετάρτη, τονίζοντας ότι όλο και περισσότεροι κάτοικοι πόλεων ανησυχούν.

Αυτή είναι η πρώτη φορά σε περισσότερο από είκοσι χρόνια που το παγκόσμιο ποσοστό ακραίας φτώχειας θα αυξηθεί, υπογραμμίζει το ίδρυμα της Ουάσιγκτον. Και μέχρι το 2021, ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί σε 150 εκατομμύρια άτομα που ζουν με μόλις 1,90 δολάρια την ημέρα – λιγότερο από την τιμή του καφέ σε μια προηγμένη χώρα…

“Οι προβλέψεις δείχνουν επίσης ότι όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης θα πέσουν σε ακραία φτώχεια, ενώ αυτό παραδοσιακά επηρεάζει τους πληθυσμούς των αγροτικών περιοχών”, σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα σε δελτίο τύπου.lalibre 7/10/20

dimpenews.com

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.