Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα - Μία ανάσα από τις 8 λίρες ανά δολάριο λόγω S400


Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε στο νέο ιστορικό χαμηλό των 7,94 λιρών ανά δολάριο.
Το ενδεχόμενο κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας με φόντο τις πληροφορίες για τη δοκιμή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος των S400, ασκεί νέες ισχυρές πιέσεις στο τουρκικό νόμισμα.
Οι ΗΠΑ δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχες για τα σχέδια της Τουρκίας να προχωρήσουν στις δοκιμές των S400, όπως δήλωσε αξιωματούχος του State Department.
Η Τουρκία παρέλαβε τους S400 τον Ιούλιο του περασμένου έτους, προκαλώντας ισχυρές πιέσεις στην λίρα, εν μέσω της ανησυχίας των επενδυτών ότι η κυβέρνηση Trump ενδέχεται να εγκρίνει εκτεταμένες κυρώσεις.
Η Τουρκία αποκλείστηκε αργότερα από ένα πρόγραμμα παραγωγής και απόκτησης προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35.
Ένα ευρύτερο νομοσχέδιο κυρώσεων παραμένει στο τραπέζι.
To τουρκικό νόμισμα καταρρέει, την ώρα που εντείνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες τόσο σχετικά με τον Καύκασο και την εμπλοκή της Τουρκίας στη σύρραξη για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.
Από τις αρχές του 2020, η λίρα έχει χάσει το 25% της αξίας της, καταγράφοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως, μετά το βραζιλιάνικο ρεάλ.

bankingnews.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.