Νεα μετρα από αύριο 30/10 στις 06:00 για Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα




Νεα μετρα από αύριο 30/10 στις 06:00 για Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα                                                                                        
Μητσοτάκης: Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί πλέγμα μέτρων για ένα μήνα

«Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, 

Εμπορικά καταστήματα και σχολεία παραμένουν ανοικτά, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα εξυπηρετούν μόνο με υπηρεσίες take away και delivery.

Παράλληλα, επιβάλλεται πλήρης αναστολή λειτουργίας στη Δικαιοσύνη, σε Συνέδρια και εκθέσεις, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ζωντανά θεάματα και ακροάματα, κινηματογράφους, παιδότοπους, κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ, μουσικές σκηνές και γυμναστήρια.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας και περιορισμό βάσει εμβαδού 1 άτομο ανά 10 τμ (4 άτομα 20-100 τμ και 1 άτομο για κάθε 10 τμ επιπλέον).

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ισχύουν στο Επίπεδο 4

Μάσκα

Δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι αφού παραμένει ως έχει η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Καταστήματα τροφίμων-Super Market

Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν κανονικά, με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε προσωπικό και κοινό. Επίσης, ισχύει ο περιορισμός για ένα άτομο ανά 10 τ.μ (4 άτομα 20-100 τ.μ και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ επιπλέον). Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια. Στο επίπεδο 4 προβλέπεται λειτουργία και το Σαββατοκύριακο.

Λαϊκές αγορές

Στις λαϊκές αγορές επιτρέπεται το 50% των πωλητών, με τρία μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων. Θα επιτρέπεται η λειτουργία των παράλληλων αγορών, ενώ εξυπακούεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους. Αξίζει να σημειωθεί πως τίθεται περιορισμός στις μετακινήσεις των εμπόρων (από περιοχή που είναι κόκκινη). Όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις και τις υπαίθριες κυριακάτικες αγορές αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

Μετακινήσεις

Παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από 00.30 έως 05.00, με εξαίρεση τους λόγους υγείας και εργασίας με βεβαίωση εργοδότη.

Δομές πρόνοιας (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ξενώνες, κλπ)

Στις δομές όπως γηροκομεία, επιβάλλεται μάσκα στο προσωπικό και αναστολή επισκεπτηρίου.

Νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα

Στα νοσηλευτικά ιδρύματα επιβάλλεται μάσκα στο προσωπικό και σε όλους τους εισερχόμενους. Ακόμα επιτρέπεται ένας συνοδός ανά ασθενή, ενώ πάμε σε περιορισμό των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 60%. Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και τα επείγοντα περιστατικά.

Δομές φιλοξενίας προσφύγων

Στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων επιβάλλεται αναστολή εξόδου.

Σχολεία-Εκπαιδευτικές δομές

Λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλεκπαίδευση ή μόνο τηλεκπαίδευση. Στα ΑΕΙ ισχύει αποκλειστικά τηλεκπαίδευση.

Χώροι Λατρείας

Όσον αφορά ναούς και λοιπούς χώρους λατρείας επιτρέπονται έως 9 άτομα για όλες τις τελετές, λειτουργίες κλπ. με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κομμωτήρια

Στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, ισχύει το μέτρο της μάσκας σε προσωπικό και πελάτες, με μέτρα περιορισμού βάσει εμβαδού (σχετική ΚΥΑ). Ακόμα ισχύει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας μόνο με ραντεβού.

Πλήρης αναστολή λειτουργίας - Ποιους χώρους αφορά

- Συνέδρια και εκθέσεις
- Αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
- Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες (δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά για διαδικτυακή μετάδοση)
- Κινηματογράφους
- Παιδότοπους
- Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
- Μουσικές σκηνές
- Γυμναστήρια
- Δικαιοσύνη

Τι ισχύει με την άθληση

Όσον αφορά την άθληση, οι προπονήσεις θα γίνονται μόνο ατομικά, ενώ τα κλειστά γυμναστήρια αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Σχετικά με τους λοιπούς χώρους άθλησης ισχύουν τα εξής:

Γήπεδα ποδοσφαίρου
Γήπεδο για 11x11 80 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
Γήπεδο για 7x7 40 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
Γήπεδο για 5x5 25 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)

Λοιπές εγκαταστάσεις
Στάδια στίβου 150 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)
Ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης/πετοσφαίρισης/χειροσφαίρισης 30 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)
Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις 1 άτομο ανά 12 τ.μ. για τα πρώτα 600 τ.μ. 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για άνω των 600 τ.μ.
Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για τα πρώτα 400 τ.μ. 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα άνω των 400 τ.μ.
Γυμναστήρια με όργανα 1 άτομο ανά 10 τ.μ. για στατικές ασκήσεις 1 άτομο ανά 15τ.μ. για κινητικές ασκήσεις

Ανοιχτά κολυμβητήρια
Διαστάσεις πισίνας 50x25 Έως 12 άτομα ανά διαδρομή ή 120 άτομα συνολικά.
Διαστάσεις πισίνας 50x20 Έως 12 άτομα ανά διαδρομή ή 96 άτομα συνολικά
Διαστάσεις πισίνας 33x25 ή 33x21 Έως 6 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25μ. Έως 8 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ. ή 80 άτομα συνολικά (χωρίς διαδρομές)
Διαστάσεις πισίνας 25x15 ή 25x12 Έως 6 άτομα ανά διαδρομή ή 36 άτομα συνολικά
Μικρότερες διαστάσεις 1 άτομο ανά 5τ.μ. επιφάνειας νερού

Κλειστά κολυμβητήρια
Διαστάσεις πισίνας 50x25 Έως 10 άτομα ανά διαδρομή ή 100 άτομα συνολικά
Διαστάσεις πισίνας 50x20 Έως 10 άτομα ανά διαδρομή ή 80 άτομα συνολικά
Διαστάσεις πισίνας 33x25 ή 33x21 Έως 5 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25μ. Έως 7 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ. ή 65 άτομα συνολικά (χωρίς διαδρομές)
Διαστάσεις πισίνας 25x15 ή 25x12 Έως 5 άτομα ανά διαδρομή ή 30 άτομα συνολικά
Μικρότερες διαστάσεις 1 άτομο ανά 8τ.μ. επιφάνειας νερού.



Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.