ΗΠΑ: Πρόστιμο ρεκόρ $2,3 δισ. στη Goldman Sachs


Η Goldman Sachs θα πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ στις ΗΠΑ και θα προχωρήσει σε ισχυρισμό ενοχής για πρώτη φορά για τον ρόλο της στο σκάνδαλο με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας 1MDB.

Θυγατρική της Goldman Sachs στη Μαλαισία δήλωσε ένοχη για τον ρόλο της στην εξαφάνιση δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 1MDB.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μητρική απέφυγε την καταδίκη.

Η τράπεζα θα πληρώσει πάνω από $2,3 δισ. πρόστιμο ανακοίνωσε η εισαγγελέας Αλιξάντρα Σμιθ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ για παραβίαση του νόμου περί διαφθοράς στο εξωτερικό.

Συνολικά, τα πρόστιμα που θα καταβάλει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σε όλο τον κόσμο θα ξεπεράσουν τα $5 δισ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Goldman Sachs θα πάρει πίσω δεκάδες εκατομμύρια σε μπόνους που έλαβαν υψηλόβαθμα στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου και του CEO, Nτέιβιντ Σόλομον.

euro2day.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.