Ανήμερα 28η Οκτωβρίου δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας το 2018. Η υπόθεση οδεύει προς το αρχειο.



Σήμερα λήγει η διετής προθεσμία που προβλέπει η αλβανική νομοθεσία για τη δικαστική διερεύνηση. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί με την έκδοση πορίσματος για τη δολοφονία του Κατσίφα, αλλά πλέον η υπόθεση κινδυνεύει να καταλήξει στ΄ αζήτητα και στο αρχείο της Εισαγγελίας.

Ουσιαστικά επι 24 ουσιαστικά μήνες, τα Τίρανα εμπαίζουν όχι μόνο την οικογένεια του θύματος, αλλά και την Αθήνα που έχει επανειλημμένως ζητήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση πορίσματος για τον 35χρονο ομογενή, που κατείχε και την ελληνική ιθαγένεια.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές ο Κατσίφας πρώτος άνοιξε πυρ, πυροβολώντας με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών, καταδιώχθηκε από την αλβανική αστυνομία και μετά τον εντοπισμό του και την άρνησή του να παραδοθεί σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η άρνηση των αλβανικών αρχών να παραχωρήσουν τη σορό στις ελληνικές οδήγησε σε κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Όταν αυτό τελικώς επετεύχθη, η εξέταση περιορίστηκε χρονικά και δεν κατέστη εφικτή λόγω των επεμβάσεων των αλβανικών ιατροδικαστικών αρχών, αλλά και της απώλειας στοιχείων που θα οδηγούσαν σε ιατροδικαστικές εκτιμήσεις.

Η σορός επιστράφηκε πολύ αργότερα και κατόπιν αλλεπάλληλων επικλήσεων από την οικογένεια του εκλιπόντος για ταφή.Η κηδεία του Κατσίφα έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2018, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ τα έξοδα καλύφθηκαν από τον αλβανικό μειονοτικό Δήμο Δρόπολης.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, από την Ελλάδα, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Βασίλης Γιόγιακας, καθώς και από την Κύπρο η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Οι Αλβανικές αρχές προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν ως τρομοκράτη εξτρεμιστή.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Αν ίσχυε θα είχαν κάνει σημαία όλα τα στοιχεία που θα το αποδείκνυαν. Αντιθέτως το καλύπτουν και το θάβουν .

Αιωνία του η μνήμη κι ο αγώνας του για την Ελευθερία ας γίνει πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Ο Κωνσταντίνος έφυγε με χαμόγελο στα χείλη αφιερώνοντας τη ζωή του στην Ελλάδα και την Ελευθερία!

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.