Γερμανία: Παραπέμπει στη Διεθνή Σύμβαση του 1979 για το θέμα Ερευνας-Διάσωσης


Στη Διεθνή Σύμβαση του 1979 για τη θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση παραπέμπει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο η Τουρκία. Επαναλαμβάνει δε τη θέση του Βερολίνου για επίλυση των «αμφιλεγόμενων ζητημάτων» στην Ανατολική Μεσόγειο μόνο μέσω διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Διεθνής Σύμβαση του 1979 για τις υπηρεσίες θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης (Σύμβαση SAR) προβλέπει ότι οι περιοχές ευθύνης για τις εθνικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα θα πρέπει να καθοριστούν από τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα κράτη μέσω συμφωνίας μεταξύ τους. Αυτό ισχύει και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας διάσωσης είναι εντελώς ανεξάρτητη από την οριοθέτηση των εθνικών θαλάσσιων συνόρων, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Έχουμε ήδη τονίσει πολλές φορές ότι μια λύση στα αμφιλεγόμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.