Δεύτερη νίκη της κοινωνίας πολιτών: Δικαστήριο της Lyon απέρριψε το διάταγμα υποχρεωτικής μασκοφορίας.


Μετά το Στρασβούργο μια δεύτερη νίκη για την κοινωνία πολιτών. Διοικητικό δικαστήριο της Λυών ακύρωσε το διάταγμα της νομαρχίας Rhône για υποχρεωτική μάσκα.Τώρα η νομαρχία του Rhône θα πρέπει να τροποποιήσει τους τόπους και τα προβλεπόμενα ωράρια του διατάγματος που επέβαλε γενική υποχρεωτική μασκοφορία σε Lyon καιVilleurbanne.

Μια νίκη για τους αντίπαλους της υποχρεωτικής μασκοφορίας στο εξωτερικό. Ο νομάρχης της Rhône διατάσσεται να αναθεωρήσει το διάταγμα το οποίο καθιστά υποχρεωτική τη μάσκα στους δρόμους της Lyon και Villeurbanne μετά από απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου.

Αν η νομαρχία δεν λάβει επαρκή μέτρα πριν τις 8 Σεπτέμβρη το μεσημέρι το μέτρο θ΄ανασταλεί γράφει ο δικαστής στην απόφασή του που δημοσιεύθηκε αυτή την Παρασκευή μετά την προσφυγή που άσκησε μια ένωση της Lyon.
Την Τετάρτη παρόμοια απόφαση, εκδόθηκε από άλλο δικαστήριο στον Bas-Rhin. Κι εκεί επίσης ζητήθηκε από τη νομαρχία να ξαναγράψει το διάταγμα που αφορούσε την υποχρεωτική γενική μασκοφορία 24/24 στους δρόμους του Strasbourg.

Αναλυτικά, το δικαστήριο ζητά από τον νομάρχη να αποκλείσει από την υποχρέωση μασκοφορίας τους τόπους “που δεν χαρακτηρίζονται από υψηλή πυκνότητα πληθυσμού ή από τοπικές συνθήκες που ενδέχεται να ευνοήσουν την εξάπλωση” του κορωνoϊού. Διέταξε επίσης τη νομαρχία να επανεξετάσει τις ώρες εφαρμογής του μέτρου.Οι ώρες κατά τις οποίες δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος κίνδυνος εξάπλωσης αυτού του ιού” δεν θα πρέπει πλέον να υπόκειται σε αυτήν την υποχρέωση, γράφει το δικαστήριο.

Στο Twitter, η νομαρχία Rhône ( Ρήνου) ανέφερε ότι έλαβε γνώση της απόφασης.”Ο δικαστής επιβεβαίωσε τα πλεονεκτήματα της θέσπισης υποχρέωσης για χρήση μάσκας για την εγγύηση της ασφάλειας των συμπολιτών μας”, σημειώνει, ωστόσο, ο νομάρχης δεσμεύεται να τροποποιήσει το διάταγμά του. Επιμένει επίσης να υπενθυμίσει ότι η μασκοφορία “παραμένει σε ισχύ” εν αναμονή νέου διατάγματος. Ως υπενθύμιση, η χρήση μάσκας έχει καταστεί υποχρεωτική από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου σε όλους τους δρόμους της Λυών και της Villeurbanne για να αντιμετωπίσει την έξαρση της επιδημίας του κορονωϊού.bfmtv 4/9/20

Φαίνεται ότι η πρώτη απόφαση αυτή του δικαστηρίου δημιούργησε ισχυρή νομολογία και θ΄ακολουθήσουν βροχή οι ακυρωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων επί διαταγμάτων για γενική μασκοφορία σε πολλές γαλλικές πόλεις 24/24.

dimpenews.com


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.