Μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω του lockdown κόβουν το ρεύμα σε όλους όσους χρωστούνΕνώ εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δίνουν αγώνα επιβίωσης, λόγω των δραματικών συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού, που επέφερε εκτίναξη της ανεργίας και μείωση των εισοδημάτων, η ΔΕΗ έχει προχωρήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε μπαράζ αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο συνεχίζεται. 

Σύμφωνα με καταγγελίες στο «Σin» συνεργεία κόβουν το ρεύμα σε κατοικίες, κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών και επιχειρήσεις και για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κάτω των 1.000 ευρώ, εφόσον δεν πληρωθεί το σύνολο ή μέρος του ποσού. Την ίδια ώρα οι «κόκκινοι» καταναλωτές δέχονται τηλεφωνικό βομβαρδισμό από συμβεβλημένα με την ΔΕΗ δικηγορικά γραφεία, που πιέζουν για πληρωμές. 

Για να καταδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος αναφέρεται ότι σε έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ τον Ιούλιο καταγράφηκε ότι μία στις τέσσερις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε λογαριασμούς ενέργειας (ΔΕΗ, φυσικό αέριο), ενώ μία στις 5 έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε λοιπούς λογαριασμούς (τηλέφωνο, ύδρευση).

Εν μέσω της «καταιγίδας» αποκοπών ο νεοσύστατος ιδιωτικός φορέας για την άμβλυνση της ενεργειακής ένδειας – EnergyHelp ΜΚΟ, κάνει γνωστό ότι κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου κάθε έτους οι «πάροχοι ρεύματος έχουν δικαίωμα να το κόβουν ακόμα και σε νοικοκυριά – δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου που δεν έχουν ρυθμίσει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς τους».

Σε τέτοιες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών η EnergyHelp προσφέρει πανελλαδικά:

Δωρεάν διεκπεραίωση – στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ και κάθε άλλου Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας – αιτήσεων ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (ανεξαρτήτως ύψους οφειλομένων) και στον μέγιστο δυνατό αριθμό μηνιαίων δόσεων.
Κάλυψη (από διαθέσιμους δωρεοδοτικούς πόρους) απαιτούμενης – για επικύρωση της συμφωνούμενης ρύθμισης – πρώτης δόσης τμηματικής εξόφλησης οφειλομένων, στην περίπτωση νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αδυνατώντας να προπληρώσουν και το παραμικρό χρηματικό ποσό.

https://www.sofokleousin.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.