Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τις τουρκικές τράπεζες


Ο οίκος Fitch αναθεωρεί σε αρνητικό το outlook των κρατικών τουρκικών αναπτυξιακών τραπεζών Turkiye Kalkinma ve Yatirim Bankasi A.S. (TKYB) και Turkiye Ihracat Kredi Bankasi A.S. (Turk Eximbank), στην μακροπρόθεσμη πιστοληπτική τους αξιολόγηση σε ξένο και εγχώριο νόμισμα. Ο οίκος αναθεώρησε παράλληλα το outlook σε άλλες 18 τουρκικές τράπεζες και στις θυγατρικές τους στην αξιολόγηση τους σε εγχώριο νόμισμα σε «αρνητικό» από «σταθερό».

Ποιες είναι οι 18 τουρκικές τράπεζες

Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. (Ziraat)
Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. (Vakifbank)
Vakif Katilim Bankasi A.S. (Vakif Katilim)
Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S. (TSKB)
Emlak Katilim Bankasi A.S. (Emlak Katilim)
Akbank T.A.S. (Akbank)
Turkiye Is Bankasi A.S. (Isbank)
Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (YKB)
Turkiye Garanti Bankasi A.S. (Garanti BBVA)
Turk Ekonomi Bankasi
QNB Finansbank A.S.
ING Bank A.S.
Kuveyt Turk Katilim Bankasi
Alternatifbank A.S.
Turkiye Finans Katilim Bankasi
Burgan Bank A.S.
ICBC Turkey Bank A.S.
Denizbank A.S.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τουρκική οικονομία κατέγραψε  τη μεγαλύτερη υποχώρησή της από το 1998 το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ΑΕΠ της Τουρκίας υποχώρησε κατά 11% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, όταν είχε καταγραφεί μια υποχώρηση 0,1%. Σε ετήσια βάση η υποχώρηση του ΑΕΠ είναι 9,9%.

Οι κλάδοι που δέχτηκαν τα πιο ισχυρά πλήγματα ήταν η μεταποίηση  με υποχώρηση της δραστηριότητας στο 18%, οι υπηρεσίες, όπου η υποχώρηση ήταν 25%, ενώ κατά 35% υποχώρησαν οι εξαγωγές.

www.bankwars.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.