Ξεκινά η συνταγογράφηση του εμβολίου της γρίπης και χωρίς τεστ Covid 19!


Τον τρόπο που θα γίνει φέτος η συνταγογράφηση και χορήγηση των εμβολίων κατά της γρίπης έδωσαν ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της  ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό.


«Να τονίσω ότι οι οδηγίες για το εμβόλιο δεν έχουν αλλάξει. Από τη μία δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για κορωνοϊό για την εκτέλεσή του, αλλά από την άλλη, δεν φαίνεται να υπάρχει και κανένας επιστημονικός λόγος, ώστε να χρειάζεται αυτό το τεστ», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε: «Ήδη, το έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε εξασφαλίσει 1,1 εκατ. επιπλέον δόσεις σε σχέση με πέρυσι. Θυμίζω ότι και το 2019 είχαμε κάνει 1 εκατ. επιπλέον δόσεις εμβολίου σε σχέση με το 2018. Αυτή τη στιγμή, επομένως, θα έχουμε μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων που είναι επαρκές νούμερο, προκειμένου να χτίσουμε την "ανοσία αγέλης", το τείχος ανοσίας».

«Τη Δευτέρα ξεκινάει η συνταγογράφηση των εμβολίων, ανοίγει το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το εμβόλιο θα χορηγείται μόνο με ιατρική ηλεκτρονική συνταγή και θα ήθελα να τονίσω αυτό που λέμε κάθε χρόνο εμείς αλλά και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και πρέπει φέτος να το κάνουμε πράξη: Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου. Κάθε χρόνο, ο εμβολιασμός ξεκινά από το Δεκέμβρη και μετά και κρατάει περίπου μέχρι τον Απρίλιο. Άρα, όσο πιο αργά εμβολιαστούμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το «τείχος ανοσίας», το οποίο χρειάζεται», είπε ο υφυπουργός Υγείας.

«Δεν τίθεται, σε καμία περίπτωση, θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων, τη Δευτέρα ξεκινά κανονικά η συνταγογράφηση. Τα εμβόλια θα είναι στα ράφια των φαρμακείων και πρέπει να συνηθίσουμε ότι όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και τα εμβόλια χορηγούνται μόνο μέσω ιατρικής ηλεκτρονικής συνταγής».


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.