Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ



 Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε τη δομή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λέγοντας ότι η μοίρα επτά δισεκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορεί να αφήνεται στο έλεος πέντε χωρών (σ.σ. τα μόνιμα μέλη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλική Δημοκρατία).

ο Ερντογάν ανέφερε ότι η απληστία, ο εγωισμός, η μονοπώληση της εξουσίας αλλά και η επιθυμία να συνεχιστεί η αποικιοκρατία χρησιμοποιώντας νέους μεθόδους, είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στο να επικρατεί η δικαιοσύνη στο παγκόσμιο σύστημα.

Eπίσης ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ότι η δημιουργία ενός κέντρου των Ηνωμένων Εθνών στην Κωνσταντινούπολη, την εμπορική πρωτεύουσα της Τουρκίας και σταυροδρόμι των ηπείρων, επίσης θα στηρίξει την παγκόσμια ειρήνη και την προσπάθεια για σταθερότητα

«Η αποτυχία να επιτευχθεί σταθερότητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ιδίως σε Συρία, Παλαιστίνη, Υεμένη και Αφγανιστάν είναι η απόδειξη.
Παρά τα ιδανικά που έχουν διαμορφωθεί, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπορεί να αποτρέψει τις συγκρούσεις, αλλού ούτε να τερματίσει αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει»
«Μια αρχιτεκτονική του Συμβουλίου που είναι δημοκρατική, διαφανής, υπεύθυνη και αποτελεσματική και βασίζεται σε δίκαιη εκπροσώπηση έχει γίνει μια ανάγκη – για την ανθρωπότητα», δήλωσε.

 ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΣΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΑ ΜΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΡΙΧΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ,,ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.