Ανακάλεσε την αρχική ανακοίνωση για τους πλειστηριασμούς η Ελληνική Ένωση Τραπεζών


Δεν πέρασε ούτε μια ώρα από την ανακοίνωση για πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι τέλος του έτους για τους ευάλωτους δανειολήπτες και ακολούθησε δεύτερη, η οποία αναιρούσε την πρώτη.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), εκ παραδρομής δημοσιοποιήθηκε η πρώτη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, το πάγωμα των πλειστηριασμών για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε ευάλωτη οικονομική κατάσταση, έχει συμφωνηθεί με την κυβέρνηση, ωστόσο τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ, το Σάββατο.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών μάλλον από την βιασύνη της έσπευσε να ανακοινώσει την αναστολή των πλειστηριασμών και όταν έγινε αντιληπτό ότι αυτό είχε συμφωνηθεί να το εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοράκης, πήρε πίσω την πρώτη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι καθώς από 1η Ιανουαρίου τίθεται σε ισχύ ο νέος πτωχευτικός νόμος είναι βέβαιο ότι το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετικές συζητήσεις με τις τράπεζες για πάγωμα των πλειστηριασμών έως το τέλος του έτους.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.